Drezanje v osje gnezdo

Nov roman Ivana Vogriča


Nagrajeni roman Ivana Vogriča “Drezanje v osje gnezdo” v romanizirani biografiji predstavi življenje Lovra Žvaba, v obdobju od leta 1875 do leta 1882.

Založba Kulturni center Maribor ponuja ob spletnem naročilu knjige posebno ugodnost- brezplačni glasbeni CD ali knjigo iz preteklega programa po izboru kupca. Ne zamudite priložnosti! V kolikor želite naročiti knjigo preko telefona so kontaktni podatki založbe sledeči:

Kulturni center, zavod za umetniško produkcijo in založništvo, Maribor
Ljubljanska cesta 4, 2000 Maribor, tel: 041 832 736.

O avtorju Ivanu Vogriču

Ivan Vogrič, magister zgodovinskih znanosti, publicist, avtor oz. soavtor več del predvsem s področja kulturne in krajevne zgodovine, med drugim monografij Narcis širokega srca: življenje in delo Iga Grudna (1993, skupaj z Markom Tavčarjem), Slovenski književniki in 1. svetovna vojna (2001), Lovro Žvab, Levstikov prijatelj (2012) in Stoletje pred prvo svetovno vojno – res čas miru? (2015). Daljša povest Viktor in Elisa (2018) je bila uvrščena v bralni projekt Primorci beremo 2019. Objavlja v slovenskih zgodovinskih revijah in drugih publikacijah.

Ob 170. obletnici rojstva Lovra Žvaba je Kulturno-razvojno društvo Venček iz Dutovelj postavilo spominsko ploščo Lovru Žvabu na njegovi rojstni hiši. Dogodek je potekal 7. avgusta 2022. Več o dogodku je na voljo na tej povezavi.


Društvo Venček je pripravilo strnjen kronološki zapis življenja in dela Lovra Žvaba, ki je dosegljiv na spodnji spletni povezavi.