FOTO NATEČAJ #mojenarcise 2022

10.5.2022

Foto natečaj #mojenarcise 2022 je potekal na pobudo Kulturno razvojnega društva Venček od 29. 3. do 30. 4. 2022. Namen natečaja je spodbujanje ljubiteljske hortikulture, ohranjanje rastišč samoniklih narcis in dvigovanje pomena naravne dediščine za naše življenje. Zbrali smo 56 različnih fotografij, ki jih je tri-članska strokovna komisija (inženir agronomije, ljubiteljska slikarka in mlada vizualna ustvarjalka) pregledala in izbrala najlepši motiv. Zmagovalni motiv je fotografija gospe Zmage Antončič iz Sežane. Čestitamo!

Gospa Zmaga prejme obljubljeno praktično darilo: nekaj čebulic narcis in sadiko nepravega pomarančevca, ki krasi tudi vrt pred Kosovelovo domačijo v Tomaju. Je prezimna sredozemska vrsta, ki z drobnimi belimi cvetovi, ki spominjajo na pomarančevec cveti kar dvakrat, spomladi in jeseni. Na Krasu lepo uspeva na južnih legah.

Vsem, ki so v foto natečaju #mojenarcise prispevali svoje fotografske prispevke se iskreno zahvaljujemo. Člani strokovne komisije so poudarili, da je bil izbor zelo zahteven saj so bili motivi zelo različni, vrste narcis pa raznolike, barvite, posebne in navdihujoče.

Uspešno akcijo bomo ponovili tudi drugo leto.

Galerija vseh prejetih fotografij na foto natečaj #mojenarcise 2022

Spremljaj nas tudi na Facebooku: