#mojkras 2022

3.11.2022

Kulturno razvojno društvo Venček vabi vse navdušence narave, vizualne umetnike, amaterske in profesionalne fotografe ter ostale ljubitelje lepega, da se nam pridružijo pri zbiranju jesenskih fotografij Krasa. Zbiramo jesenske barve Krasa v tisočerih odtenkih rdeče barve.

Mi, ki živimo tu na Krasu smo obdarjeni z lepotami Krasa vsak dan, obiskovalci ga okušajo takrat, ko nas obiščejo. Vendar je Kras naš, torej od nas vseh. Domačinov in popotnikov. Ohraniti želimo naravno podobo Krasa takšno kot je bila nekoč, v čim večji meri. Zato želimo javnost obveščati, ozaveščati in spodbujati k trajnostnemu načinu življenja in trajnostni uporabi prostora, ki spoštuje naravno in kulturno dediščino.

Želimo si spoznati vaše poglede na kraško kulturno krajino

Za pokušino in spodbudo k sodelovanju vam predstavljamo nekaj fotografij zbranih s strani naših članov društva Venček. Fotografije lahko delite z nami preko Facebooka ali nam jih pošljete na naslov: drustvo.vencek@gmail.com. Pri objavah na Facebooku dodajte ključnik: #mojkras. Priporočamo tudi da dodate #naziv kraja, npr. #dutovlje.

Z oddajo vaših fotografij se strinjate, da jih lahko Kulturno razvojno društvo Venček uporabi za namen informativno – izobraževalne akcije #mojkras.

Akcija zbiranja fotografij traja do 21. novembra 2022. Izbrali bomo 3 najlepše motive z vašimi avtorskimi podatki in jih do izbora v naslednji jeseni umestili na našo spletno stran pod posebno rubriko. Nagrada prvim trem nagrajencem bo košarica zdravega jesenskega sadja s Krasa.

Spremljaj nas tudi na Facebooku: